nedjelja, 12. ožujka 2017.

DERMALOGICA Daily Superfoliant

Volim Dermalogica proizvode za njegu lica...ma što volim, obožavam ih! Nikada me nisu iznevjerili, a uz to u njihovom DermaCare centru u Splitu uvijek dobijem kvalitetan savjet ljubaznih djelatnica. Istina, radi se o proizvodima višeg cjenovnog ranga, ali kada je njega kože u pitanju uvijek sam spremna izdvojiti više novaca.

Danas vam predstavljam novi proizvod, Daily Superfoliant, koji je postao opasna konkurencija mom omiljenom Daily Microfoliant pilingu kojemu sam vjerna više godina (recenzija).






Radi se o proizvodu koji je prvenstveno namijenjen obnovi i zaštiti kože lica koja je svakodnevno izložena onečišćivačima iz atmosfere.
Daily Superfoliant je nježan i može se svakodnevno koristiti, a opet i dovoljno snažan da njegove rezultate vidite doslovno trenutačno.

Znanstvene studije upućuju da postoji veza između onečišćenja zraka i starenja kože.
Dr. Diana Howard, voditeljica istraživačkog tima Dermalogice, objašnjava: “Nakon što se sitne čestice nošene zrakom prilijepe za kožu, prodiru u dublje slojeve potičući stvaranje slobodnih radikala koji izazivaju upalu. Slobodni radikali, poznato je, narušavaju lipidnu barijeru i povećavaju transepidermalni gubitak vode, što vodi preosjetljivosti i, naposljetku, starenju kože. Tome smo dali novi naziv – inflammageing“.

Daily Superfoliant dolazi u pakiranju od 13g i 35g. Radi se o sivom prahu (koji ima sitne i fine čestice) koji sadrži visokoaktivne sastojke:
  • japanski ugljen binchotan – najkvalitetniji aktivni ugljen na svijetu koji na svoju površinu veženečistoće duboko iz pora i uklanja izlučeni sebum
  • ekstrakt rižinih mekinja – sadrži fitinsku kiselinu koja se u dodiru s vodom aktivira i radi kemijsku i fizičku eksfolijaciju
  • enzimski trio (papain, lipaza i subtilizin) – otapa proteine u koži, dubinski je čisti i ubrzava eksfolizaciju
  • jabučna i mliječna kiselina – eksfoliraju, obnavljaju i zaglađuju kožu lica
  • protuprijanjajući kompleks (ekstrakt crvene alge i ploda tare) – jača barijernu funkciju stvarajući neokluzivnu molekularnu mrežu koja sriječava prodiranje i prianjanje polutanata uz kožu i dopušta koži da diše
  • niacinamid – djeluje protuupalno i antioksidativno te sprečava da se čestice onečišćenog zraka prilijepe za kožu



Kako se proizvod koristi?
Daily Superfoliant možete koristiti svakodnevno ili ako imate osjetljivu kožu par puta tjedno. Ja sam ovaj proizvod uvela kao redoviti korak u mojoj večernjoj njezi. Nakon što skinem makeup i umijem lice na red dolazi Daily Superfoliant.
Navlažim dlanove i na njih stavim malo praha (stvarno je dovoljna mala količina, npr. jedna čajna žličica) i trljajući dlan o dlan nastaje kremasta tekstura. Ovu pastu stavim na lice i lagano masiram oko jedne minute (izbjegavajte područje oko očiju). Zatim lice isperem toplom vodom.



Ovim jednostavnim postupkom trenutačno se postiže odličan rezultat. Proizvod dubinski čisti kožu čineći je nevjerojatno glatkom i pročisti sve pore na licu.
Nemojte očekivati jak mehanički piling jer je proizvod jako nježan prema koži, zato je i pogodan za osjetljivu kožu lica. Odmah će te primjetit kako vam je ten svjetljiji, a koža izgleda svježe i zdravo.
Koristila sam puno maski i pilinga koji također lijepo očiste pore i zaglade kožu, ali ovako instant efekat nisam još vidjela.
Nisam imala perutanje kože, crvenilo niti bilo kakve alergijske reakcije.

Moje mišljenje:
Ovo je idealan proizvod kada želite da vaša koža zablista. Naravno, svi preparativni proizvodi koje stavljate nakon ovog pilinga djeluju boje i dublje prodiru u kožu.
U ovom zimskom periodu Daily Superfoliant se pokazao odličnim za moju ložu lica. Tek ću vidjeti njegovu učinkovitost ljeti kada mi je koža puno masnija, a pore začepljene od svih krema sa spf zaštitom koje koristim.
Ako želite uložiti novce u zaista kvalitetan piling, kupite Daily Superfoliant. Pored njega vam neće trebati dodatni pilinzi ili maske za lice.
Daily Superfoliant možete kupiti u DermaCare u Splitu i Zagrebu ili ga naručiti na njihovom web shopu.
Cijena proizvoda se kreće od 129kn do 466kn ovisno o gramaži.

PR proizvod

Koristite li Dermalogica proizvode? Bi li voljeli isprobati Daily Superfoliant?

Nema komentara