četvrtak, 17. rujna 2015.

MATIS:Reponse Teint Quicklift

Matis je francuski kozmetički brend sa 75 godina tradicije.
Dobila sam od prijateljice njihov najnoviji proizvod Reponse Teint Quicklift. Riječ je o proizvodu 2u1 tj. proizvodu koji djeluje kao serum i tekući puder a uz sve to ima i anti-age djelovanje.

 Za mene je posebno važna podloga/puder koji koristim i za njega sam uvijek spremna izdvojiti najviše novaca. Imam velike zahtjeve od njega. Ne podnosim teške podloge jer ja zapravo na licu nemam puno istaknutih nepravilnosti koje želim prekriti. Volim da je puder lagan, da ga ne osjećam na licu, da mi nijansa savršeno odgovara i da se moja koža lica nakon par sati ne počne presijavati.

Sve to pronašla sam u Reponse Teint Quicklift puderu.




Pakiranje:
Proizvod dolazi u bočici sa pumpicom načinjenoj od debelog stakla. Pakiranje je praktično za uporabu i omogućava precizno doziranje pudera. 


Što proizvod obećava:
Formuliran s revolucionarnim Quick'lastine i hijaluronskom kiselinom, Reponse Teint Quicklift stimulira i jača elastičnost kože, a ujedno pruža i  dugotrajnu hidrataciju kože. Dizajniran je prvenstveno kako bi pomogao ženama i njihovu dnevnu rutinu šminkanja učinio jednostavnijom i kvalitetnijom.


Kako proizvod koristi:
Ponovit ću da ja imam mješovito/masnu kožu lica, pa sam ovaj puder koristila kako je i predviđeno. Nanosila sam ga direktno na čisto lice bez prethodnog korištenja kreme za lice. Bio mi je dovoljno hranjiv. Preporučila bih da osobe sa suhom kožom lica prvo nanesu na lice svoju uobičajenu dnevnu kremu.
Također sam ga probala staviti nakon matirajućeg fluida kojeg koristim i efekt je bio jako dobar. Ova dva proizvoda su se odlično slagala.

Tekstura mu je gusta, tako sa su dovoljne dvije pumpice za prekriti cijelo lice. Ja sam ga nanosila prstima jer mi je tako bilo najlakše. 



Jako lijepo sjeda na lice, lako se razmazuje i nadograđuje. Ne ostavlja vidljive prijelaze. 
Miris pudera se osjeti, pomalo je čudan, ne znam kako bih vam ga opisala. Najviše podsjeća na miris ljekarničkih proizvoda. Nekome bi ovaj miris mogao smetati, tako da bi bilo bolje da je malo blaži. Nakon nanošenja, miris ne ostaje dugo na koži.

Reponse Teint Quicklift dolazi u samo tri nijanse: svijetla, srednja i tamna.
Ja imam srednju nijansu koja se odlično stapa s bojom mojega tena. 



Pozitivne osobine:
  • dobro hidratizira kožu tijekom cijelog dana
  • lijepo prekrije sve nepravilnosti na licu
  • lak je za nošenje, ne osjećate ga na licu
  • namijenjen je svim tipovima kože, a sa takvim proizvodima sam ja posebno oprezna. Međutim, Reponse Teint Quicklift mi nije izazvao nikakav nered na licu
  • ima mat završetak na licu, ali sa ipak imalo prirodnog, zdravog sjaja
  • na mom licu izdrži cijeli radni dan i pri tome se ne sjajim kao disco kugla
  • ovaj proizvod licu daje „pumping“ efekat
  • na početku je njegov efekt na licu mat, no nakon 10-ak minuta kad  postaje polumat. 

Negativne osobine:
  • ako imate velike ožiljke ili nepravilnosti na licu, ovaj proizvod nije za vas
  • nisam primijetila njegov lifting učinak, ali to iskreno nisam niti očekivala
  • miris ovog pudera ne volim

Sastav:
 Aqua (Water), Dimethicone, CI77891 (Titanium Dioxide), Caprylyl Methicone, Butylene Glycol, Glycerin, BIS-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, Phenyl Trimethicone, Sodium Chloride, Ethylhexyl Palmitate, CI 77492 (Iron Oxides), Disteardimonium Hectorite, Mica, Caprylyl Glycol, CI 77491 (Iron Oxides), Dimethicone Crosspolymer, Parfum (Fragrance), Triethoxycaprylylsilane, CI 77499 (Iron Oxides), Triethyl Citrate, Pentylene Glycol, Peucedanam Graveolens (Dill) Extract, Silica Dimethyl Silylate, Cyclomethicone, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Pentaerythrityl Tetradi-t-butyl, Hydroxyhydrocinnamate.


Moje mišljenje:
Matis Reponse Teint Quicklift je odličan proizvod kojeg je lako zavoljeti.
Ja sam žena koja spada u skupinu +40 i  zbog laganog gubitka tonusa kože, imam malo proširile pore na čelu, nosu i bradi, dok se obrazi „još dobro drže“.  
Kao što sam već rekla, ovaj puder mi nije ispeglao borice, ali je poboljšao tonus kože na licu. To se posebno vidi ujutro, kada je koža lica podbuhla zbog kroničnog nedostatka sna. Kada koristim  Matis Reponse Teint Quicklift lice mi poprimi blistav i zdrav izgled.
Imate moju preporuku za ovaj puder!

Matis Reponse Teint Quicklift dolazi u pakiranju od 30ml i cijena mu je oko 400kn. 



Koristite li Matis proizvode za njegu lica?
Koji je vaš omiljeni puder?








Broj komentara: 5

  1. Prvo da krenem od ambalaže koja je baš lepa i praktična :) Dopada mi se 90% tvog doživljaja, jedino taj miris... ne znam kako bih se s njim složila. Nisam probala proizvode ovog brenda, no svakako ću razmotriti i tu opciju. Trenutno jako volim Nars ADLWF, baš sam oduševljena kako se ponaša na mojoj mešovitoj koži. Čekam da malo zahladi, pa da ga isprobam i na nižim temperaturama, a onda idu zaključci ;) Super post Marijanče :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osobno, miris meni ne smeta. Osjeća se samo prilikom nanošenja. Zanima me taj tvoj Nars ADLWF puder. Jedva čekam recenziju!

      Izbriši
  2. Čini mi se malo pretamna nijansa ali po svemu što si napisala, sviđa mi se :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijansa je malo tamnija, ali i moja koža lica je ovog ljeta dosta potamnila

      Izbriši
  3. Što znači "pumping" efekt ?

    OdgovoriIzbriši